Körte csatni

2014. október 13., hétfő

Hozzávalók:
  • 50 dkg körte
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • ½ kávéskanál chilipor
  • 2 evőkanál olívaolaj
DSCF8138h

Elkészítése:

A körtét megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.

A fahéjat és a szegfűszeget az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsöt és a cukrot.

Fedő alatt puhulni hagyjuk, levet fog ereszteni.

Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a chilit és összepároljuk.

Édes-csípős mártás állagú. Főételek mellé kiegészítésként fogyasztjuk.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger