Ebédet házhoz - a Vegafood-tól

2013. január 30., szerda


Előfordul, hogy nem érek haza ebédre és éppen nem főzök olyat, amit kényelmesen magammal tudnék vinni. 


Ilyenkor rendelek. Többnyire olyan ételt, amit én nem, vagy ritkán készítek. Ez olykor ötletet is ad a későbbi otthoni kipróbáláshoz. 

Választásomat sokszor az vezérli, hogy egy-egy jól hangzó név felkelti a kíváncsiságomat: vajon mit takar az illető étel, ők mivel készítik?

Ha magyar(os) étel nevét halljuk vegetáriánus módon elkészítve, sokan azt gondolják, hogy szójával készül. De nem feltétlenül, mert szerepelhet benne szejtán (búzahús), tofu, padlizsán vagy sajt is.

A magyar konyha hagyományos és népszerű ételei közé tartozik a paprikás krumpli és a rostélyos.


 A Vegafood étlapját böngészve –két egymást követő héten- rájuk esett a választásom. Kíváncsi voltam, hogy hogyan és miként készül náluk ez a két étel. 

Mexikói paprikás krumpli szezámos tejföllel és paradicsomos rostélyos füstölt sajttal, kuszkusszal néven szerepeltek a listán.

A paprikás krumpli enyhén, kellemesen csípős ízű volt. Gabonakolbász járt mellé, aminek fűszerezése számomra kellemes megtapasztalás. 

 A vega kolbászok ugyanis általában nagyon fokhagymásak, amit én nem szeretek. Úgyhogy külön öröm, hogy ezt a kolbászt nem fokhagymával ízesítették.
A tejföl pedig jól ellensúlyozta az étel fűszeres jellegét.

A másik étel, a rostélyos, szejtánnal készült. Állagát tekintve, omlós és a „pont jó” kategória.

Szejtán készítésekor ugyanis hibaforrás lehet:

Túlfőzzük és szétmállik. Túl kemény lesz, és csizmatalpszerűvé válik. Rágós lesz, és „rántott rágógumi” benyomását kelti.

A paradicsomos szaft fűszerezése is ízlett. Köretként kuszkusz volt, habár ezt ritkán eszem, jobban szeretem a barna rizst, a kölest vagy a hajdinát.

Mindkét magyaros étel jó választás volt, így valószínűleg máskor is rendelni fogom őket.

Szejtán házi készítése: itt

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger